New Jersey, New Jersey
Hellloooo everybody,
sorry dat het zo ongeloofelijk lang heeft geduurd voordat ik weer een blog plaatste, maar ik heb een hele hoop te vertellen.
Met mij gaat het harstikke goed, ik heb het gezellig en leuk hier en iedereen is heel vriendelijk. Mijn hostfamily is voor het grootste gedeelte leuk, en niemand is perfect dus ja er zijn ook wel eens wat woordenwisselingen, maar dat krijg je ervan als je 24 uur met elkaar onder een dak leeft.
School is heel erg wennen, maar wel heel leuk en nieuw allemaal. Het is zo verschillend van de nederlandse school! Iedereen is hier helemaal into 'the high school spirit' en ze dragen ook allemaal de townkleuren (maroon and white, maroon is kastanjebruin). Sowieso is iedereen heel erg into Amerika en elke ochtend zeg ik dan ook samen met mijn medestudenten, met de hand op het hart, kijkend naar de amerikaanse vlag, de pledge of allegiance. Ik vind het altijd wel grappig om te doen, maar het schijnt hier echt een soort rebels te zijn als je het niet zegt.. ook zijn ze hier heel erg bang voor terroristen en daarom is er eens in de zoveel tijd een 'lockdown', afgelopen vrijdag was het zover, we moesten allemaal onder het bureau verstoppen (was nog best lastig want er waren 32 leerlingen in het lokaal) en een meisje in een rolstoel moest uit haar rolstoel worden gelift en boven op ons komen liggen, het ging allemaal niet zo soepel en ik was echt blij toen ze aankondigden dat het voorbij was, want het was echt benauwd.
De lessen op school zijn over het algemeen gemakkelijk, en ik vind ze ook heel vaak echt leuk. Mijn lievelingsvakken zijn op het moment Journalism en Drama, omdat de leraren leuk zijn en de stof echt interresant is. Over drama gesproken, ik heb een rol in de herfstmusical! Jeej, ik speel een soort russische bitch, dus ik ben benieuwd, haha.
Iedereen hier vind dat ik zo goed engels praat en dat maakt me natuurlijk heel blij, en over het algemeen gaat het engels me ook wel echt goed af, ik heb geen moeite met dingen begrijpen. Mijn history teacher vind dat erg moeilijk te begrijpen volgens mij, want na elke zin die hij zegt vraagt hij aan mij of ik het begrijp en het begint me nu toch wel een beetje op mijn zenuwen te werken.
Op school heb ik al een aantal leuke vrienden gemaakt. Met 1 daarvan ben ik dit weekend naar de mall geweest en we hebben lekker gewinkeld bij de uitverkoop in de gap :) er zijn ook andere exchange students op school, een meisje uit brazilie, ze is een junior en een jongen uit venezuela, hij is ook een senior en hij heeft best heel veel vakken met mij en ik kan het goed met hem vinden.
In weekends heb ik altijd wel wat te doen, of ik ga met de familie ergens heen of we gaan winkelen of ik moet babysitten, noem maar op. Ik heb al 2 babysit adresjes hier, en dat is erg handig voor een beetje extra inkomen, en ik vind de kinderen heel leuk. Ook neemt Pam me heel vaak mee naar feestjes en barbeques en dergelijke, dus dan zit ik daar tussen de huisvrouwen die praten over hun wilde college jaren :)
Football is voor mij nogsteeds een groot raadsel, ik ben nu naar 3 games geweest en ik heb echt geen idee wat het doel van het spel nou eigelijk is, maar als iedereen begint te juichen, juich ik lekker mee want het is wel leuk voor de spirit. Het is eigenlijk net als voetbal in nederland, alleen doen wij er niet zo moeilijk en over, en doen we alleen aan oranje gedoe als het wk aan de gang is. Hier doet iedereen, altijd, de hele dress up, voor elke game.
maargoed, ik ga er een einde aan breien! Ik ga proberen zo snel mogelijk weer wat te posten, en ik moet wel zeggen, ik mis nederland, mijn familie, de feestjes, de alcohol (sorry mam) en mijn lieve eigen vrienden en vriendinnen wel. Maar over 4.5 maanden ben ik terug en hopelijk mis ik dan mijn amerikaanse vrienden, we zullen zien.
xoxo zita.
Leeeuk ziet! Lucky dat je de russische bitch mag spelen haha! Super fijn dat je het zo naar je zin hebt! xxx
He Zita, wat een heerlijk zelfrelativerend verslag! Vooral de grap dat je dat Football niet snapt en lekker meejuicht, ik zie het helemaal voor me. Die Amerikanen kunnen ook zo overdreven uit hun dak gaan... Volgens mij heb jij het daar flink getroffen, met je gastgezin, je school, je history teacher (hij geeft gewoon graag veel aandacht aan knappe NL-se meiden ;-) en al die housewives. Succes met het Russische accent en geniet, niet met mate!!!
hahah we moesten erg lachen om je verhaal!! wij mogen lekker wel alcohol drinken en in plaats van football kijken mogen wij het zometeen spelen@gym met ippel. we missen je en ik zal snel misschien zelfs wel vandaag skype aanmaken xxxxxxxxxxxxx
Ha die Zita, wat een druktemakers toch die Amerikanen. We zien dat in een film wel eens, maar het is dus echt, al dat gejuich en hoera voor Amerika! Fijn dat je zo geniet, laat ze maar eens zien wat voor een top-toneelspeelster je bent!
?? ???????? (tot ziens in het Russisch, kun je alvast een beetje oefenen),
Irma (en de rest van de familie)
Ha, dat Russische schrift kent ie niet:))
Dan maar zo: do svidánija!
wat een heerlijk oftewel lovely story en fijn dat je zo naar je zin hebt, volgens mij zijn amerikanen altijd gek op dutchies en zeker als het een knappe meid is zoals jij!
Wat een leuk verhaal Zita. Ik ben zoo blij dat je het naar je zin hebt. Heel veel succes met je rol in de musical. Komen hier ook nog foto's of moet ik daarvoor op facebook zijn?
Jaaa Ziet! Eindelijk ! Super dat je het zo naar je zin hebt, het klinkt allemaal ook echt heel gaaf. Geniet er nog van die 4,5 maand en succes met die russische bitch haha !
xxxx
Zit petit! Als ik dit zo lees gaat het helemaal lekkah daar (letterlijk) aan de andere kant van de wereld! Skypen is hier een beetje lastig aangezien internet hier 1kb per seconde loopt ofso, iniedergeval heel langzaam! Kijk uit naar je volgende blogje! Miss you my dear!