De laatste blog van Velen (maar niet heus, sorry daarvoor)

Dear allemaal,

Sorry sorry sorry, ik wilde al heel lang nog een laatste blog erop zetten om toch mijn laatste avonturen te delen ahaha.

Ik ben nu een weekje thuis en dat is echt heeeel vreemd. Ik mis amerika best heel erg en ook vooral mijn vrienden en (tweede) familie daar. Ja, mijn tweede familie.

Ik ben in de laatste weken voor mijn vertrek toch nog verhuisd naar een ander gezin omdat het eerste gezin gewoon problemen had die ik niet voor hun kon oplossen. Ik wil daar ook niet over in detail treden, maar het was een nare situatie en ik ben blij dat het over is. Mijn tweede gezin woonde verder het platteland in en daarom kon ik de laatste 2 weken ook niet meer naar school wat heel jammer was, maar ook wel weer relaxt want ik kon lekker een beetje hangen en leuke dingen doen. Wat een geweldig gezin is dat, superlief en warm. Ik kon het met iedereen goed vinden en ook hun vrienden, die regematig langskwamen voor dinner parties, waren super aardig en heel gezellig. Ik ben helemaal veranderd in een country meisje, ik heb zelfs vrijwillig het geitenhok uitgemest!

Maargoed, voordat dit allemaal gebeurde ben ik nog naar disneyworld geweest, dat was echt superleuk! Ik had het niet echt verwacht omdat ik niet een heel erg pretpark mens ben, maar dinsey is een ander verhaal hoor. 4 immense parken, waar je aan een dag echt niet genoeg hebt. We zijn dus ook 5 dagen geweest, met een hele gezellige groep van andere exchange students uit Duitsland, Taiwan, Libanon, Noorwegen en Nederland dan. We hebben echt lol gehad en heeeel lekker weer. Elke dag korte broek en zwemmen, en daar was ook echt wel aan toe na al die verschrikkelijke kou in New Jersey.

Het normale leven ging natuurlijk ook gewoon door, en op school heb ik het echt geweldig gehad met vrienden en vriendinnen. Een van mijn beste vriendinnetjes, Luiza, een andere exchange student uit Brazilië, moest helaas verhuizen omdat het met haar ook niet lekker liep met haar gastgezin. Dat vond ik wel heel jammer, want met haar deed ik een hele hoop leuke dingen. School werd in de laatste weken toch ook wel moeilijker, omdat de midterms eraan kwamen (die ik gelukkig niet hoefde te doen) en zeker wiskunde met al die dingen in het engels was echt een verschrikking. Mijn engels is wel echt vloeiend geworden en daar ben ik best heel trots op.

Maar net voordat ik wegging heb ik nog een afscheidsetentje gehad met mijn beste vriendinnen en vriend hier. We gingen naar de plaatselijke diner (een soort ondermaats restaurant), waar we echt bijne elk weekend zaten, om daar maar lekker ouderwets pancakes (met haren erin), bacon (verbrand) en smerige eiersalade te eten. Ja, het eten is niet om naar huis te schrijven, maar wel gewoon lekker old school en je mag er zolang blijven zitten als je wilt. Ik heb van een aantal mensen helaas geen afscheid kunnen nemen, omdat ik dus zo snel uit mijn huis werd geplaatst, maar ik ben al heel blij dat ik een aantal mensen heb kunnen zien.

Mijn tweede familie was dus helemaal geweldig en met hun ben ik in die 2 weken dat ik er zat ook helemaal familie geworden, en dat is wel een beetje wat ik miste bij mijn andere gezin. Ik werd door hun, terwijl ik er dus maar kort was, gewoon beschouwd als een dochter en dat zeiden ze ook zo. Ik ben met hun naar massaschussets geweest, waar we Katie, hun oudste dochter, naar college hebben gebracht. Het was onzettend leuk om weer een andere staat te zien, en dan zo’n amerikaans college met dorms en alles erop en eraan. We hebben het heel gezellig gehad en ik had er weer een mooie ervaring bij.

Ik heb er ook een oma bij gekregen, ik heb zelf geen opa’s of oma’s meer dus dat was heel leuk. Mama, zoals iedereen haar noemt, nam me mee shoppen als ik niets te doen had, ik ging er op de koffie en gewoon lekker kletsen en oma-praat houden. Ik vond het geweldig, omdat ik dat al zo lang niet meer gehad had J

Mijn Amerika ervaring, was echt het beste wat me ooit is overkomen. Ik kan in een blog niet eens omschrijven hoeveel lol ik heb gehad en wat een geweldige mensen ik heb ontmoet. Ik vind het jammer dat ik niet alle feestjes, uitstapjes en ervaringen kan uitleggen maar het is gewoon te veel om te omschrijven. Ik zou het iedereen aanraden, want amerika is een geweldig land en de mensen zijn heel gastvrij en geinterreseerd. Natuurlijk heeft alles zn minpunten en zijn de mensen ook een beetje hypocriet en komen ze hun beloften heel vaak niet na maar hé, laten we maar niet over nedelanders beginnen :p

Het is heel raar om nu weer op mn fietsje door culemborg te rijden, en ik had daar nog best even willen blijven, maar ik ben al heel blij dat ik het gedaan heb en ik ben dankbaar dat ik deze mogelijkheid heb gehad.

AMERICA. I’LL MISS YOU!

Love,

Zita.

Sandra

Ha Zita,

Mooi verhaal hoor! En wat grappig dat je bijna boerin bent geworden daar. Had ik afgelopen week nog niet gehoord. Misschien moeten we hier in de hof ook geitjes nemen: hofgeitjes... ;-)
Ja, jij gaat dat land nog wel een keer of wat bezoeken, dat weet ik zeker!

Bloglezende Buuf Sandra

Willeke

Goh joh, je had veel eerder naar dat andere gastgezin moeten gaan! Esther en Iris hebben jaaaaaren geleden al geleerd hoe ze geiten moeten melken, dus dat moet goed gaan komen met die hofgeitjes van buuf Sandra! haha
Fijn dat je weer terug bent! xx

Jet

Hoi zita, Je schreef misschien niet veel, maar wat je schreef was leuk om te lezen. zeker je laatste blog. Veel sterkte met aarden weer in in Holland, en misschien moet je ook maar op zoek naar een Nederlandse oma. :)